CURS DE CERÀMICA ARTÍSTICA

 

 

El taller és un espai d´aprenentatge.

Les classes són individualitzades i de grups reduïts, per a adults i petits, on si treballa el modelatge amb fang, activant al màxim la capacitat creativa.

Es treballa les diferents tècniques de modelat i decoracions, torn, projectes i maquetes de peces ceràmiques, construcció de motlles i realització de peces artístiques ( relleus, murals i altres elements decoratius).

Coneixeràs els diferents fangs i experimentaràs amb esmalts per als acabats ceràmics. 

 

Incorpora´t quan vulguis!!

 

Què ofereixo?

Iniciació a la ceràmica

 

 

Introducció a les diferents tècniques de modelat: xurros, planxa i modelat. Experimentació i elaboració de mostres amb textures, òxids i colorants ceràmics. Elaboració d´un o més projectes. Aplicació del color i les textures sobre les peces modelades.

 

Iniciació a la ceràmica per a nens/es

 

 

Introducció a la ceràmica per a nens/es. Aprenentatge de diferents tècniques de modelat: xurros, planxa, etc. Creació de peces diferents com animals, titelles... Aplicació del color i textures sobre les figures modelades. 

 

Iniciació al torn 

Exercicis de pastar i centrar, exercicis de cilindre, bols, gerros, plats, i retornejat.

 

Iniciació a la joieria aplicada a la ceràmica

Elaboració de peces de ceràmica per a les joies a través de diferents tècniques de decoració en ceràmica, els esgrafiats, textures, pastes tenyides, vidre, motlles de guix...Tècniques bàsiques de joieria: elaboració de diferents tanques amb fil de plata per a les joies, combinacions, muntatges i acabats. 

 

Mural en baix i alt relleu

 

Introducció a les diferents formes de realització d’un mural en baix i alt relleu. Idees i elaboració     d´esbossos.  Estudi i elaboració de mostres de les formes, les textures i els colors. Elaboració  d´una maqueta. Selecció de la composició i el ritme del mural. Valoració de les diferents formes de tallar-lo, col.locació o possibles suports, assecatge. Realització del mural a gran format. 

 

Iniciació als motlles de colada

Introducció a les diferents formes de realització de motlles de colada. Construccions i reproduccions de la mateixa peça. Realització d´una instal.lació i estudi de diferents decoracions. 

 

Peces tradicionals fetes a mà

 

 

Elaboració de tenalles tradicionals, testos i recipients de ceràmica diversos de petit i gran format mitjançant la "tècnica d´ordit", imitant el sistema de teixir d’ordir (un conjunt de fils disposats paral.lelament i enrotllats sobre un cilindre). Esbossos del disseny i de decoració dels projectes. Elaboració de les peces per parts, depenent del tamany. Creació de senefes, detalls decoratius, elaboració de tampons i aplicació sobre la peça. Acabats i assecatge.

 

Escultura i volum 


Es treballarà la configuració tridimensional de la forma (espai i volum). Procés i projectes escultòrics, coneixements de diferents tècniques i materials, construcció de motlles per a la seva reproducció. Realització d'una instal·lació.

 

Iniciació a les tècniques decoratives

 

 

S´utilitzaran diferents tècniques de decoració per dur a terme els nostres projectes. Experimentació sobre aquestes tècniques: esgrafiats, reserves amb cera, làtex i paper, gravats, calats,incrustacions, textures, xurros, brunyit, mishima, polvoritzat, llapis, corda seca,... Elaboració de mostres de les diferents tècniques decoratives. Elaboració d’un o més projectes. Aplicació d’algunes d´aquestes tècniques decoratives sobre les peces realitzades.     

 

De la idea a l´objecte ( Ramon Fort)

 

 

Aquest curs ens facilitarà a través de tècniques, inicialment no ceràmiques, eines per poder dur a terme les nostres idees i projectes, els encofrats de fusta, alt-relleus per pressió, impressions amb polímers, textures, plantilles, motllos de silicona reciclable….

De cada proposta l'alumne farà un exercici pràctic.

 

 

 

 

 

Contacte

Telèfon / 669113858

E-mail / ceramicalesbarzer@gmail.com

Adreça / Tamarit de Llitera  23, 25008 Lleida